Ce este haloterapia?
In prezent, tot mai multi oameni sufera de probleme respiratorii. De la poluare si smog la boli aeriene, polen si toxine.
Haloterapia reprezinta terapia cu aerosoli salini uscati si se realizaza cu ajutorul unui echipament medical numit halogenerator. In timpul sesiunii, acesta disperseaza microparticule uscate de aerosoli in camera de sare, garantand eficacitatea terapeutica.
Pe masura ce va relaxati in camera de sare, microparticulele sunt inhalate si patrund in adancul plamanilor, bronhii, bronsiole si alveole.
Haloterapia este o forma de medicina alternativa care dovedeste prin multitudinea de studii clinice proprietatile benefice ale sarii pentru a trata in mod natural diverse patologii.
Pe parcursul sedintei de haloterapie, particulele fine saline se depun pe mucoasa aparatului respirator si ORL.
Sarea este formata in procent de 98% din ioni de Clor si Sodiu. Clorul are rolul de a dezinfecta suprafata mucoaselor iar Sodiu are rolul de a atrage apa din interstitii, fluidificand secretiile bronsice. Impuritatile din caile respiratorii sunt eliminate atat in timpul sedintei cat si dupa, prin tuse, stranut sau rinoree.
Beneficiile Haloterapiei
Sarea are capacitatea de a reduce iritatiile, de a calma tusea si de a elimina secretiile de la nivelul cailor aeriene. In plus, rezistenta tractului respirator la boli este sporita prin haloterapie.
Aerosolii salini contribuie la imbunatatirea imunitatii organismului, intrucat asigura buna oxigenare a plamanilor si contribuie la producerea dilatatiilor necesare la nivelul bronhiilor.
Acestia au capacitatea de a distruge bacteriile sau de a diminua efectele negative ale acestora asupra organismului.
Aerosolii salini contribuie la imbunatatirea imunitatii organismului, intrucat asigura buna oxigenare a plamanilor si contribuie la producerea dilatatiilor necesare la nivelul bronhiilor.
Recomandari medicale pentru eficienta terapeutica
Este indict sa consultati un medic specialist pneumolog inainte de a incepe sedintele de haloterapie.
Efectele benefice ale haloterapiei nu se observa dupa doar de o sedinta, asemenea salinelor naturale este necesara o cura de cel putin 10 sedinte.
Consumul de lichide in timpul si dupa haloterapie( aprox.30 minute) nu este indicat.
Va rugam sa incurajati copii sa sufle nasul,atat in timpul cat si dupa sesiunea de terapie.
Este posibil sa experimentati o senzatie de uscaciune a cailor respiratorii in timpul sau dupa haloterapie, este NORMAL.
Va rugam sa ne aduceti la cunostinta orice efect secundar al terapiei ( pozitiv sau nu ).
Pentru persoanele cu ten/piele uscata : folositi creme mai grase dupa terapie;efectul dureaza doar cat timp faceti terapia.
Te-ai convins? Doresti o programare?
Salina Poalele Deltei
Sare pentru relaxare fie mic sau fie mare.